Reseptit makeisiin leivonnaisiin

Tervetuloa herkuttelemaan!

Kakut

Piirakat

Pikkuleivät ja leivokset

Muut

Kakut

Mansikka-mustikkatäytekakku

 

Valmistusaineet

Pohja:

- 3 munaa

- 2 dl sokeria

- 1 tl leivinjauhetta

- 1½ dl Krannin tilan vehnäjauhoja

- 1½ dl perunajauhoja

- 2 rkl vettä

 

Täyte ja päälinen:

- 1-2 prk vispikermaa

- 1-2 purkkia maitorahkaa

- vadelma/ mansikkahilloa

- mehua

- banaania

- kotimaista pakastemansikkaa

- pensasmustikoita

Valmistusohje:

Täytekakkupohjan voit valmistaa pakkaseen jo vaikkapa ennakkoon hyvissä ajoin ennen juhlia. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhotuotteet keskenään ja lisää sihdin läpi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Lisää lopuksi kylmä vesi taikinaan. Paista n.175 C n. 1 h uunin keskitasolla. Kumoa hetki paistamisen jälkeen ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen ennen täyttämistä.

Täytä kakku. Kostuta kakkupohjan alin osa tasaisesti esim. mehulla. Levitä pohjan päälle hilloa sopivaksi katsomasi määrä. Lisää kerros puolijäisiä mansikoita, jotka on pilkottu palasiksi. Lado päälle kerros ohuiksi viipaleiksi leikattuja banaaninsiivuja. Lisää kerros kerma-rahkaseosta. Toista nämä vaiheet seuraavassa kerroksessa. Kun kansi on paikallaan, kostuta ja lisää kerma-rahkaseos sekä päälle tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita.

Piirakat

Raparperi-puolukkapiirakka

 

Valmistusaineet

- 3 munaa

- 3 dl sokeria

- 8dl Krannin vehnäjauhoja

- 4 tl vaniljasokeria

- 4 tl leivinjauhetta

- 3-4dl maitoa

- 1,5dl margariinia

- raparperia ja puolukoita

 

Valmistusohje:

Sulata margariini ja jäähdytä hieman. Sekoita lusikalla kaikki aineet keskenään sekaisin. Lisää lopuksi oman maun mukaan taikinan joukkoon jäiset / tuoreet raparperinpalat ja puolukat. Ei tarvitse siis vatkata.

Vaihtoehto 1:
Paista syvällä uunipellillä tai isossa uunivuuassa n. 175 C n. 30-45 min, niin että pinta saa kauniin ruskean värin.

Vaihtoehto 2:
Paista syvällä uunipellillä tai isossa uunivuuassa n. 175 C n. 10 min ja lisää jäisiä puolukoita pinnalle jonkun verran. Jatka paistamista n. 20-30 min kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Pikkuleivät ja leivokset

Lusikkaleivät

 

Valmistusaineet:

- 200 gr voita

- 1,5 dl sokeria

- 4,25 dl Krannin tilan vehnäjauhoja

- 1 tl soodaa

- 1 tl vaniljasokeria

 

Valmistusohje:

Sulata rasva ja jäähdytä. Lisää sokeri sekoittaen seos tasaiseksi massaksi. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja vaniljasokeri ja lisää rasvaseokseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna taikinan vetäytyä hetki jääkaapissa ennen paistamista.

Muotoile pienellä lusikalla taikinasta sormilla painellen leivinpaperin päälle siistejä pikkuleipiä. Jätä pieni leviämisvara. Paista koekakut uunin keskiosassa 200 C muutamia minuutteja (on valmis, kun reunat saavat aivan eineen kuparista väriä). Jos pikkuleivät enimmäkseen leviävät, lisää jauhoja taikinaan ja paista koekakut uudelleen.

Lisää paistettuihin ja hieman jäähtyneisiin pikkuleipiin tasaiselle puolelle vadelmahilloa ja laita vastinkappale paikalleen. Pyöräytä valmiit lusikkaleivät hienon hienossa sokerissa. Nauti.

Kauralastut

 

Valmistusaineet:

- 2 dl Krannin tilan kaurahiutaleita

- 1 dl sokeria

- 1 tl vaniljasokeria

- 1 rkl Krannin tilan vehnäjauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

- 50 gr voita

- 1 muna

 

 

Valmistusohje:

Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita jäähtyneen voin joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (hiutaleet, jauhot, sokerit). Sekoita joukkoon lopuksi kananmuna. Nosta noin 2 tl kokoisia nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä leviämisvara.

Paista n.200 C noin 7 min. uunin keskitasolla, kunnes reunat saavat pientä väriä. Jäähdytä ennen tarjoilua. Nauti esimerkiksi kylmän maidon tai kuuman glögin kera.

Muut

Hunaja-kauramuffinit

 

Valmistusaineet:

 

Muffinit:

- 2 munaa

- 2 rkl kanelihunajaa

- 2 rkl hunajaa

- 50g voita

- 0,5 tl leivinjauhetta

- 0,5 tl vaniljasokeria

- 0,75 dl Krannin tilan kaurajauhoa

- 0,75 dl Krannin tilan vehnäjauhoa

- 0,5 dl maitoa

 

Täyte:

- 50g voita

- 2 rkl kanelihunajaa

- 2 rkl hunajaa

Valmistusohje:

Vatkaa hieman pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen rauhallisesti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen rasvaseoksen joukkoon edelleen rauhallisesti vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi kaakaojauhe ja oman maun mukaisesti sopiva määrä veitsellä rouhittua tummaa leivontasuklaata.

Paista: 200 C n.20 minuuttia.

Suklaamuffinit

 

Valmistusaineet:

- 150 gr voita tai margariinia

- 2dl sokeria

- 2 munaa

- 3dl Krannin tilan vehnäjauhoa

- 1 tl leivinjauhetta

- 2 tl vaniljasokeria

- 3/4 dl maitoa

- 2 rkl kaakaojauhetta

- Rouhittua tummaa leivontasuklaata

Valmistusohje:

Vaahdota munat ja hunajat vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, voi ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen muna-hunajavaahtoon. Jaa taikina muffinivuokiin. Taikinasta tulee noin 5 kpl isoja muffineja. Paista 200 C n. 20 minuuttia.

Valmista paistamisen aikana päälle tuleva voikreemi. Pehmennä voita vähän ja vatkaa hunajien kanssa vaahdoksi. Pursota kauniisti muffinien päälle. Kreemi kovettuu jääkaapissa varsin kovaksi.