Etusivu / Reseptit / Artesaanipizza

Artesaanipizza

Ainekset:

Ohje:

Sekoita yleiskoneella vesi, luomupizzajauhot ja hiiva. Vaivaa n. 5 min ja lisää suola. Jatka vaivaamista n. 5-10 min, kunnes taikina on sileää. (Taikinan voi tehdä myös käsin) Peitä taikina kannella tai kelmulla. Pidä n. 2 h huoneenlämmössä. Siirrä kulho vuorokaudeksi edelleen peitettynä jääkaappiin (noin +5 C).

Noin 3 h ennen paistamista muotoile taikinasta 7 kpl n. 240 g taikinapalloja ja jätä ne kohoamaan huoneenlämpöön kostealla liinalla peitettynä tai kannellisiin astioihin. Pallojen pinta ei saa kuivua. Muotoile kohonneista palloista ohuet ja pyöreät, reunoilta paksummat pizzapohjat (n. 30 cm) jauhotetulla alustalla.

Täytä mielesi mukaan esim. tomaattikastikkeella, mozzarellalla ja tuoreella basilikalla. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa (250-300 C) uunin yläosassa n. 5 min.

Vinkki: Jos käytössäsi on pizzateräs, aseta se uunipellille tai uuniritilälle, uunin ylätasolle mahdollisimman kuumaan uuniin noin tunnin ajaksi ennen paistoa ja paista tämän jälkeen pizzat pizzateräksen päällä.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.