Mustikkapiilo
Ainekset:
Pohja:
- 200 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 Friida-kananmunaa
- 2 dl Krannin tilan luomuruisjauhoa (puolikarkea)
- 2 dl Krannin tilan luomuvehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl Krannin tilan luomuvehnäleseitä
Täyte:
- Tuoreita mustikoita pussillinen
- Sokeria
- ½ dl perunajauhoa
Ohje:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon Friida-kananmunat. Lisää luomujauhoseos taikinaan hyvin vatkaten. Jaa taikina kahteen osaan. Painele jauhotetuin sormin taikina pyöreään isoon vuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu kauttaaltaan Krannin tilan luomuvehnäleseellä. Sekoita eri astiassa mustikat, oman maun mukaan lisätty sokeri sekä perunajauhot keskenään. Kaada uunivuokaan, taikinapohjan päälle. Levitä pöydälle kelmu ja ripottele päälle luomuruisjauhoja. Painele kelmun päällä uunivuoan kokoinen pyöreä, suht ohut taikinalevy ja kumoa se kelmun avulla kanneksi marjapiirakan päälle. Siisti reunat. Paista n. 200 C uunin keskitasolla 25-30 min.