Etusivu / Reseptit / Prinsessakakku

Prinsessakakku

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

  • 1 dl kuningatar- tai vadelmahilloa
  • Kerma-rahkavaahto sis. vaniljasokeria (1 prk + 1 prk)
  • Marjoja
  • 1 banaani
  • 1 dl omenamehua

Ohje:

Pohjan valmistusohje:
Vatkaa Friida-kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita luomujauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilöiden ja rauhallisesti käsivispilällä sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita joukkoon. Kaada taikina luomuvehnäleseillä vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan. Paista 200 C, n. 45–60 min. Kokeile kypsyys kakkutikulla. Anna jäähtyä.

Täyttämisohje:
Käännä kakku ja leikkaa kakkupohja kahdesta kohtaa halki. Ota kansi (siis pohja) ja keskikerros odottamaan pöydälle. Laita pohjimmaiseksi paistopintakansi. Kostuta tätä hiven omenamehulla, erityisesti reunat. Lisää hilloa, kermavaahto-rahkaseosta haluamasi kerros. Siivuta banaani ohuiksi siivuiksi ja täytä pohja banaanisiivuilla. Lisää keskikerros ja kostuta. Lisää hilloa, kermavaahto-rahkaseosta jälleen haluamasi kerros. Lisää loput banaanisiivut ja haluamasi marjat, esim. viipaloidut mansikat. Lisää kakun kanneksi pohja ja kostuta hiven reunoja. Laita kakun ympärille takaisin irtopohjavuuan reunat ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä yö jääkaapissa.

Koristelu:
Leikkaa kakun terävät yläreunat veitsellä halutessasi pois, jotta reunoista tulee pyöreähköt. Lisää päälle ja reunoihin veitsellä levittäen ohut kerros kerma-rahkaseosta. Pehmitä marsipaani tai sokerimassapötkylä kädessä pallottaen suht letkeäksi. Ripottele pöydälle perunajauhoja. Kauli marsipaani- tai sokerimassapallo pyöreäksi ja ohueksi levyksi ja nosta kaulimen ja lastan avulla kakun päälle. Taputtele reunoille ja leikkaa ylimääräiset pois. Koristele marjoilla.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.