Etusivu / Reseptit / Marenkikakku

Marenkikakku

Resepti ja kuva: Marja Mujunen

Ainekset:

Ainekset pohjaan:

Ainekset täyte:

  • Kookoskerma 800g
  • Metsämarjajauhe
  • 5 liivatelehteä

Ainekset marenkeihin:

Ainekset kuorrute:

  • 125 g voita / maidotonta margariinia
  • 250 g tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 200 g valkosuklaata

Ohje:

Mittaa ainekset (Friida-munat, sokeri, luomuvehnäjauhot ja perunajauhot) lasitekniikalla – laita kaikkea yhtä paljon. Vatkaa Friida-munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kolmessa erässä muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot nuolijalla joukkoon, älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan (Ø 25 cm). Käytä vuokasprayta / vuoraa vuoka Krannin tilan luomuvehnäleseellä. Paista 150–170 C alatasolla n. 45 min. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen hetki ennen kumoamista.

Valmista täyte vaahdottamalla kookoskerma ja lisäämällä metsämarjajauhetta oman maun mukaan joukkoon. Liota liivatelehdet tilkassa vettä ja lisää seokseen sekoittaen.

Valmista marengit vaahdottomalla Friida-munien valkuaiset metallikulhossa. Tee sokeriliemi kuumentamalla sokeri ja vesi. Valuta hieman jäähtynyt sokeriliemi valkuaisvaahdon sekaan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.

Valmista valkosuklaakreemi vatkaamalla sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää vesi ja sulatettu valkosuklaa ohuena nauhana sekaan.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.