Etusivu / Reseptit / Foccacia leipä

Foccacia leipä

Ainekset:

Taikina:

Päällinen:

  • n. 0,5 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa esim. Maldon
  • vihreitä, kivettömiä oliiveja
  • minitomaatteja
  • tuoretta rosmariinia

Ohje:

Lämmitä vesi 45 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon kuuma vesi. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Vaivaa taikina kimmoisaksi noin 5-10 minuuttia. Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.

Laita pellille leivinpaperi ja levitä siihen oliiviöljyä. Kaada kohonnut taikina pellille ja levitä se. Levittämistä helpottaa, kun lorauttaa taikinan päälle hiukan oliiviöljyä. Anna kohota taas 30 minuuttia.

Leikkaa täytteet valmiiksi, puolita oliivit ja tomaatit. Taikinan kohottua painele sormella pieniä kuoppia taikinaan. Voitele päällinen oliiviöljyllä. Laita päälle täytteet sekä tuoretta silputtua rosmariinia ja sormisuolaa noin 2 tl.

Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Leipään tulee pinnalle kaunis väri. Uunista otettuasi voitele leipä vielä oliiviöljyllä.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.