Etusivu / Reseptit / Foccacia leipä

Foccacia leipä

Ainekset:

Foccacia taikina:

Foccacian päällinen:

  • n. 0,5 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa esim. Maldon
  • vihreitä, kivettömiä oliiveja
  • minitomaatteja
  • tuoretta rosmariinia

Ohje:

Aloita Foccacian valmistaminen lämmittämällä vesi 45 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon kuuma vesi. Focaccia taikinaan kuuluu olennaisena osana oliiviöljy ja hunaja, jotka lisätään taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi noin 5-10 minuuttia. Kohota Foccacia-taikinaa liinan alla 30 minuuttia.

Laita Focaccia pellille leivinpaperi ja levitä siihen oliiviöljyä. Kaada kohonnut taikina pellille ja levitä se. Levittämistä helpottaa, kun lorauttaa taikinan päälle hiukan oliiviöljyä. Anna Foccacian kohota taas 30 minuuttia.

Leikkaa täytteet valmiiksi, puolita oliivit ja tomaatit. Foccacia taikinan kohottua painele sormella pieniä kuoppia taikinaan. Voitele Foccacian päällinen oliiviöljyllä. Laita päälle täytteet sekä tuoretta silputtua rosmariinia ja sormisuolaa noin 2 tl.

Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Foccacian pintaan tulee kaunis väri. Uunista otettuasi voitele leipä vielä oliiviöljyllä.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *