Etusivu / Reseptit / Herkkupullat (Vegaaninen)

Herkkupullat (Vegaaninen)

Ainekset:

  • 5 dl vettä
  • 2 pss kuivahiiva
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • ¼ tl vaniljasokeria
  • 200 g maidotonta margariinia / rypsiöljyä
  • 12-13 dl Krannin tilan luomuvehnäjauhoja (sekä n. ½-1 dl luomuvehnäjauhoja leivontaan)

    Kuorrute:
  • 100 g maidotonta margariinia / voita
  • 1-2 dl sokeria
  • ripaus vaniljasokeria

Ohje:

Valmista taikinajuuri sekoittamalla kädenlämpöiseen (max. 42 asteiseen) veteen kuivahiiva, ripaus sokeria ja 4 dl luomuvehnäjauhoja. Anna juuren kohota liinan alla lämpimässä paikassa ainakin kaksinkertaiseksi, n. 15 minuuttia.

Lisää loput sokerit, suola, kardemumma, vaniljasokeri, rasva sekä n. 6 dl luomuvehnäjauhoja. Sekoita ja vaivaa taikinaa ja lisää vähitellen loput luomuvehnäjauhot (n. 2-3 dl) tarpeen mukaan. Jätä taikina aika löysäksi, sillä Krannin tilan hienon hienot luomuvehnäjauhot uppoavat taikinaan erittäin hyvin. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneessa, kunnes hyvä sitko on muodostunut eli kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa vielä hetki käsin. Leikkaa taikina haluamasi kokoisiin paloihin (n. 40-45 kpl). Pyörittele paloista pullia jauhotetulla pöydällä ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille kohoamaan. Kohota liinan alla n. 15 min.

Paista voitelemattomat pullat 225 asteessa, n. 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.

Pullien paistuessa sulata kuorrutteen rasva kattilassa ja sekoita sokeriseos kupissa. Kastele hieman jäähtyneen pullan pinta lämpimässä rasvassa ja heti sen jälkeen sokeriseoksessa.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *