Etusivu / Reseptit / Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat

Ainekset:

Ruiskuoritaikina:

Riisitäyte:

  • 2½ dl vettä
  • 30 gr voita
  • 7 dl maitoa
  • 2 dl puuroriisiä
  • ½ tl suolaa

Ohje:

Valmista ruiskuoritaikina vaivaamalla käsin tai yleiskoneella jämäkkä taikina vesi-jauho-suolaseoksesta. Taikinasta tulee todella kiinteä ja jämäkkä.

Valmista riisitäyte. Laita vesi ja voi kattilaan ja keitä siinä riisiä n.10 min. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen n. 30 min. Ota kattila liedeltä ja peitä kannella ja anna hautua. Mausta lopuksi suolalla. Jäähdytä ennen käyttöä.

Valmista piirakat. Tee taikinatanko ruiskuoritaikinasta ja leikkaa veitsellä 1-2 cm kokoisia palasia. Peitä tanko ja palaset kuivumisen estämiseksi muovipussilla / kelmulla. Kauli puikulalla haluamasi muotoisia, ohuita kuoria. Voit käyttää kaulimisen aikana runsaasti luomuruisjauhoja. Peitä myös kaulitut kuoret muovilla. Lisää riisitäyte kuoren päälle, tasoita kostutetulla veitsellä liki reunoja ja rypytä piirakka.

Paista piirakat n.275 C n.10-12 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Voitele kuumat piirakat voisulalla.

Vinkki 1: Kuoritaikinan voi pakastaa hyvin kelmutettuna muovipussissa.

Vinkki 2: Jos piirakkatäyte on jäähtymisen jälkeen liian kovaa ja haluat notkistaa seosta esim. vedellä / maidolla, kiehauta AINA neste ennen seokseen lisäämistä, muutoin täyte saattaa kuplia yli uunissa!

Vinkki 3: Voit pakastaa myös paistamattomat piirakat ja ottaa niitä tarpeen tullen paistettavaksi sopivan kokoisina erinä.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.