Etusivu / Reseptit / Laskiaispullat

Laskiaispullat

Ainekset:

Ohje:

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva.
Lisää sokeri, suola, kardemumma ja yksi Friida-muna.
Lisää vähitellen alustaen luomujauhoja. Jätä taikina aika löysäksi, sillä Krannin tilan hienon hienot luomuvehnäjauhot uppoavat taikinaan erittäin hyvin. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneessa, kunnes hyvä sitko on muodostunut eli kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää joukkoon jäähtynyt, sula voi ja tämän jälkeen vielä loput (n. 1 dl) luomuvehnäjauhot. Anna kohota liinan alla n. 20-30 min.

Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa pöydällä vielä hetki. Leikkaa taikinasta paloja ja pyörittele palasta pulla. Nostele pellille.

Kohota liinan alla lämpimässä hetki. Voitele munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla. Paista n. 225-asteessa n. 10-15 min, kunnes pinta on saanut kullanruskean värin.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.