Mansikka-mustikkatäytekakku
Ainekset:
Pohja:
- 3 Friida-kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½ dl Krannin tilan luomuvehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte ja päällinen:
- 1-2 prk vispikermaa
- 1-2 prk maitorahkaa
- vadelma/ mansikkahilloa
- mehua
- banaania
- kotimaisia pakastemansikoita
- pensasmustikoita
Ohje:
Täytekakkupohjan voit valmistaa pakkaseen jo vaikkapa ennakkoon hyvissä ajoin ennen juhlia. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhotuotteet keskenään ja lisää sihdin läpi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Lisää lopuksi kylmä vesi taikinaan. Paista n.175 C n. 1 h uunin keskitasolla. Kumoa hetki paistamisen jälkeen ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen ennen täyttämistä.
Täytä kakku. Kostuta kakkupohjan alin osa tasaisesti esim. mehulla. Levitä pohjan päälle hilloa sopivaksi katsomasi määrä. Lisää kerros puolijäisiä mansikoita, jotka on pilkottu palasiksi. Lado päälle kerros ohuiksi viipaleiksi leikattuja banaaninsiivuja. Lisää kerros kerma-rahkaseosta. Toista nämä vaiheet seuraavassa kerroksessa. Kun kansi on paikallaan, kostuta ja lisää kerma-rahkaseos sekä päälle tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita.