Nauvon limppu
Ainekset:
- 1 l piimää
- 75 g hiivaa
- 3 dl siirappia
- 3 dl kaljamaltaita
- 3 dl Krannin tilan luomuvehnäleseitä
- 3 dl Krannin tilan luomuruisjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 10 dl Krannin tilan luomuvehnäjauhoja
Ohje:
Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, luomuvehnäleseet, luomujauhot ja suola. Kohota liinan alla 1½ h. Voitele kaksi 2 l vuokaa ja laita taikina vuokiin. Paistaa 175 C uunin alimmalla tasolla 2 h. 1½ tunnin paistamisen jälkeen voitele limput päältä siirappivedellä.
Kumoa limput paistamisen jälkeen uunista ritilälle jäähtymään. Voit nauttia heti, mutta limput ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä, kun ne ovat ensin vetäytyneet viileässä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, voitele haluamallasi levitteellä ja asettele päälle salaattia ja graavilohta.