Etusivu / Reseptit / Runebergin tortut

Runebergin tortut

Ainekset:

 

Lisäksi:

Vuokiin: Voi ja Krannin tilan luomuvehnälese

Kostutukseen: Vettä, likööriä ja sokeria

Koristeluun: Vadelmahilloa ja tomusokeri-vesikuorrutetta

Ohje:

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää Friida-kananmuna seoksen joukkoon vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja ota kerma esiin. Vatkaa seokseen kuivat aineet ja kerma vuorotellen.

Voitele tortturenkaat ja vuoraa ne Krannin tilan luomuvehnäleseellä. Laita puolet taikinasta vuokiin.Lisää keskelle vadelmahilloa pieni määrä (½ tl). Lisää loput taikinasta tortturenkaisiin hillonokareen päälle.

Paista n. 175 C n. 20-30 min. Jäähdytä hetki. Sekoita 2 tl kuumaa vettä, 2 rkl sokeria ja 2 rkl likööriä keskenään.

Kostuta torttujen pinta nesteellä ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä seuraavaan päivään viileässä.

Ota tortut pois renkaista. Koristele vadelmahillolla ja tomusokeri-vesi-kuorrutteella. ­­­­Nauti.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *