Unelmatorttu
Ainekset:
Pohja:
- 4 Friida-kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl Krannin tilan luomuvehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 100 g voita
- 1 Friida-kananmuna
- 3-5 dl tomusokeria
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada pellille leivinpaperin päälle.
Paista n. 200C n. 5-10 min, kunnes pinta saa ruskeaa väriä. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeritetulle leivinpaperille tasaiselle alustalle.
Valmista täyte. Pehmitä voi hivenen mikrossa. Lisää Friida-kananmunan keltuainen ja tomusokeri sekoittaen voin joukkoon, kunnes massa on jämäkän notkeaa.
Täytteen voit valmistaa myös esimerkiksi maustetusta rahkasta ja tuoreista marjoista. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Kääri rullalle ja nauti.