Hampurilaissämpylät
Ainekset:
- 4 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 5 dl Krannin tilan luomuvehnäjauhoja
- 3 dl Krannin tilan luomu täysjyvävehnäjauhoja
- ½ dl öljyä
Ohje:
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta taikinaan luomujauhot ja lopuksi öljy. Lisää vielä tarvittaessa hiven luomuvehnäjauhoja. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Leivo litteähköt sämpylät ja kohota vielä liinan alla vedottomassa tilassa.
Voit voidella sämpylät maidolla ja ripotella päälle seesaminsiemeniä. Paista n. 225 C 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät saavat kauniin kullankeltaisen sävyn.
Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä esimerkiksi jäävuorisalaatilla, tomaatilla, sipulilla, jauhelipihvillä, majoneesilla ja ketsupilla.