Etusivu / Reseptit / Pataleipä

Pataleipä

Ainekset:

Ohje:

Yhdistä kuivat aineet ja lisää +42 C asteinen vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Kohota huoneenlämmössä kelmun alla noin 12 tuntia.

Kumoa taikina reilusti jauhotetulle alustalle. Muotoile pyöreä leipä, älä vaivaa. Kohota liinan alla 1/2 tuntia. Laita kannellinen pata kylmään uuniin ja uuni päälle 225 asteeseen. Kun uuni lämmennyt, ota pata uunista, sipaise öljyä pohjalle ja reunoille ja nosta leipä kuumaan pataan.

Tee leipään koristeviillot ja ripottele vähän luomujauhoja päälle. Kypsennä leipää kansi päällä 1/2 tuntia ja ilman kantta vielä 15 minuuttia.

Jaa tämä resepti:

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.