Sipulipatonki
Ainekset:
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- 2 dl Krannin tilan vehnäjauhoja
- 2 dl Krannin tilan täysjyvävehnäjauhoja
- 1 dl Krannin tilan hiivaleipäjauhoja
- öljyä
Ohje:
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy ja vielä hiven jauhoja. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Leivo litteähköt sämpylät ja kohota vielä liinan alla vedottomassa tilassa.
Voit voidella sämpylät maidolla ja ripotella päälle seesaminsiemeniä. Paista n. 225 C 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät saavat kauniin kullankeltaisen sävyn.
Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä esimerkiksi jäävuorisalaatilla, tomaatilla, sipulilla, jauhelihapihvillä, majoneesilla ja ketsupilla.