Tomaatti-sipulileipä
Ainekset:
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 1,5-2 dl Krannin vehnäjauhoja
- 1,5-2 dl Krannin täysjyvävehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
Ohje:
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja pieneksi kuutioitu sipuli. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi öljy ja vielä hiven jauhoja. Jätä taikina normaalia sämpylätaikinaa jonkun verran löysemmäksi. Kohota taikina hetki liinan alla. Kaada kohonnut taikina leivinpaperin päälle ja muotoile taikina haluamaasi leivän muotoon. Lisää päälle hippunen rouhittua merisuolaa, rosmariinia ja halkaistuja kirsikkatomaatteja.
Paista n. 225 C n 15-20 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin kullankeltaisen pinnan ja tiedät uunista otetun leivän pohjaa koputtelemalla sen olevan kypsä.